Kuracja miodem
Pozwólcie, aby pożywienie było waszym lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem - Hipokrates.
Nie od dziś wiadomo, że miód to samo zdrowie. Miód jest naturalnym produktem spożywczym o wysokiej kaloryczności i nieocenionych wartościach odżywczo-leczniczych, które uzasadnia jego skład chemiczny. Łatwo przyswajalnym przez nasz organizm cukrom prostym towarzyszą w miodzie takie mikroelementy jak: wapń, potas, fosfor, sód czy żelazo, a także cenne witaminy z grup B, C i A. Warto zwrócić uwagę także na inhibinę, która wstrzymuje rozwój bakteri.
Produkty pszczele od lat znajdują z powodzeniem zastosowanie w przypadku:
- chorób serca i układu krążenia (nerwicy mięsnią sercowego i nadciśnienia),
- zaburzeń układu nerwowego (bezsenności, wyczerpania, depresji),
- dolegliwości układu oddechowego (przeziębienia, stanów zapalnych gardła, zatok, krtani, oskrzeli),
- schorzeń układu pokarmowego (zapalenia żołądka i jelit, wrzodów żołądka i dwunastnicy),
- chorób wątroby (wirusowego zapalenia wątroby, marskości, kamicy, zatruć),
- chorób nerek (zapalenia, kamicy),
- cukrzycy,
- chorób nowotworowych.
- martwicy tkanek,
- i wielu innych zaburzeń naszego zdrowia.
Regularne spożywanie miodu chroni nas przed chorobami cywilizacyjnymi oraz gwarantuje lepsze samopoczucie na co dzień. Korzystajmy z dobrodziejstw, jakimi obdarza nas natura!
Czcij lekarza swojego, ale pamiętaj, że prawdziwe uzdrowienie przychodzi od Boga - Ks. Mądrości Syracha