Kuracja miodem

Pozwólcie, aby pożywienie było waszym lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem - Hipokrates.

Nie od dziś wiadomo, że miód to samo zdrowie. Miód jest naturalnym produktem spożywczym o wysokiej kaloryczności i nieocenionych wartościach odżywczo-leczniczych, które uzasadnia jego skład chemiczny. Łatwo przyswajalnym przez nasz organizm cukrom prostym towarzyszą w miodzie takie mikroelementy jak: wapń, potas, fosfor, sód czy żelazo, a także cenne witaminy z grup B, C i A. Warto zwrócić uwagę także na inhibinę, która wstrzymuje rozwój bakteri.

Produkty pszczele od lat znajdują z powodzeniem zastosowanie w przypadku:

  • chorób serca i układu krążenia (nerwicy mięsnią sercowego i nadciśnienia),
  • zaburzeń układu nerwowego (bezsenności, wyczerpania, depresji),
  • dolegliwości układu oddechowego (przeziębienia, stanów zapalnych gardła, zatok, krtani, oskrzeli),
  • schorzeń układu pokarmowego (zapalenia żołądka i jelit, wrzodów żołądka i dwunastnicy),
  • chorób wątroby (wirusowego zapalenia wątroby, marskości, kamicy, zatruć),
  • chorób nerek (zapalenia, kamicy),
  • cukrzycy,
  • chorób nowotworowych.
  • martwicy tkanek,
  • i wielu innych zaburzeń naszego zdrowia.

Regularne spożywanie miodu chroni nas przed chorobami cywilizacyjnymi oraz gwarantuje lepsze samopoczucie na co dzień. Korzystajmy z dobrodziejstw, jakimi obdarza nas natura!

Czcij lekarza swojego, ale pamiętaj, że prawdziwe uzdrowienie przychodzi od Boga -  Ks. Mądrości  Syracha

Kontakt

tel.: +48 661 387 537

e-mail: aaaa50@o2.pl

Formularz kontaktowy

Andrzej Kozieł 2012 © All rights reserved.
design: damianguzek.com